SIK SORULAN SORULAR

 
İlaçlama öncesi veya sonrası yapmam gereken uygulamalar nelerdir ?

Sıvı ilaçlamalarda, ilacın temasını önlemek için eşyaların ve gıdaların üzerleri kapatılmalıdır. İlaçlamadan sonra ise araç gereçler yıkanmalıdır. Sıvı ilaçlamalarda açıkta gıda bırakılmamalı, mutfakta bulunan tencere, tabak vs gibi eşyalarınızın toplanıp üzerlerinin kapatılması veya kullanılmadan önce yıkanması gerekir. Kokulu ve kokusuz olmak üzere iki tekniği bulunan sıvı ilaçlamanın uygulama şekli pompa veya el motoru ile yapılır. İlaçlama yapılan bölgenin hava almaması gerekir, kapı, pencere örtülü olmalıdır. İlaçlamadan sonra uygulama yapılan yer birkaç saat kapalı olmalıdır. Kokusuz ilaçlamada ise bu uygulamaların hiçbirine gerek kalmaz ayrıca jel ilaçlamada ise mekanı terk etmenize gerek yoktur.

JEL uygulamalarda mekanınızı terk etmeye gerek yoktur herhangi bir hazırlığa gerek yoktur.

 
İlaçlama’dan sonra genel temizlik yapmam gerekirmi ?

Kokulu ilaçlama yapıldıktan sonra uygulama yapılan yer havalandırılır ve ıslak bez ile silinir. Kokulu ilaçlama sonrası mekanınızı havalandırdıktan sonra gözle görülebilir yerlerde ıslak Koltukların altı, dolap içleri, buzdolabı arkası gibi görülmeyen yerlerde ise 15 gün sonra ıslak bez yardımı ile temizlik yapılabilir. Bu durumun sebebi ilacın kalıcılığını artırmaktır. Jel ilaç tekniğinde ise temizlik yapılmasına gerek yoktur

 
Hangi ilaç uygulamasını öneriyorsunuz ?

Kokulu ilaçlama tüm haşerelere karşı etkili iken, jel ilaçlama hamam böceği, kalorifer böceği, kara fatma üzerinde etkilidir.

 
Jel ilaçlama ile Sıvı ilaçlama Arasındaki Fark Nedir ?

Diğer ilaçlama yöntemlerinde yapılması gereken ön hazırlıkların jel ilaçlama için yapılması gerekmez. 
Hasta, yaşlı ve çocukların bulunduğu ortamlarda jel ilaçlama güvenle yapılabilir. 
Jel ilaçlama günün her saatinde, günlük işlerinizi aksatmadan uygulanabilir.

 
İlaçlama esnasında mekanı terk etmem gerekiyormu ?

Kokulu ilaçlamalarda, ilaçlama yapılan ortamı birkaç saat terk etmeniz gerekebilir. Kokusuz ilaçlamalarda ise ortamı terk etmenize gerek yoktur. Aynı zamanda jel ilaçlama tekniği kullanılan ilaçlamalarda da mekanın terk edilmesine gerek yoktur.

 
İlaçlama Sonrası Ekibinizden Herhangi Bir Belge Yada Rapor Alacakmıyım ?

Belge ya da rapor almanız gerekebilir. Kullanılan ilaçlar, ilaçların miktarı ve kullanılan araçların isimlerine ilişkin, hem ilaçlama yetkilisinin imzası hem de sizin imzanızı içeren bir servis raporu tarafınıza teslim edilir. Bu sayede herhangi bir sorun oluştuğunda garanti ilaçlama ekibi ile irtibata geçebilirsiniz.

 
Ev içinde ve dışında yapılan ilaçlamalar bitkilerimi veya ev hayvanlarımı etkilermi ?
Kokulu ilaçlamalarda insan veya evcil hayvanlar ilaçlama yapılan yerde duramaz ancak bitkilere zararı olamaz, kokusuz ilaçlama ve jel ilaçlama da size, bitkilerinize ve evcil hayvanlarınıza zarar vermez. Kokulu uygulamalarda evcil hayvanlarınızın 2 veya 3 saat kadar dışarıya çıkartılması gereklidir. 
Dışarı çıkartılması mümkün olmayan vs. mekanınız da akvaryumunuz varsa uygulamadan önce akvaryum hava almayacak şekilde bantlanmalıdır ve üstüne ıslak havlu serilmelidir. 
Eğer bahçenize sıvı ilaçlama yapılmışsa, sadece bu sıvı ilaç kuruyuncaya kadar evcil hayvanlarınızı alandan uzak tutmanız yeterlidir.
 
Uygulamadan sonra böcek görülebilir mi ?
Bazen kısa süre için görülebilir bunun nedeni her bir böceğin etkilenmesi için önce yeterli miktarda insektisit (ilaç) kullanılması gerekmektedir. Deri ve gerekirse ağız yolu ile de tüketmesi gerekmektedir. 
Bazen uygulamadan sonra çok haşere görebilirsiniz çünkü insektisite maruz kalan haşerelerin sinir sistemleri etkilendiği için insektisit kalıntısından uzaklaşıyor olacaklardır. 
Ayrıca kullanılan insektisitler ani etkiden çok kalıcı etki gösterebilmesi ve haşerelerin insektisitlerin yuvalarına taşıyabilmelerine yöneliktir.
 
Servis saatinde değişiklik yapabilirmiyim ?
Servis saatinde değişiklik yapmak istemeniz durumunda firmamızı arayarak istediğiniz tarih ve saati bildirebilirsiniz. Böcek ilaçlama ciddi bir iştir, profesyonellik gerektirir. Böcek ilaçlama işini yapan her firma işinin ehli değildir. İlaçlama yaptıracağınız firmanın Sağlık Bakanlığı onaylı olmasına dikkat ediniz.
 
Neden haşere ilaçlaması yaptırmak gerekir?
Haşereler ve fareler birçok hastalığın taşıyıcısıdır, birçok haşere türü çok çabuk ürer çoğalır. Örneğin hamam böceği, kalorifer böceği, pire, tahtakurusu, akrep, karınca, kene, kara Fatma, bit, gibi haşereler çok çabuk ürer çoğalır.
 
Evde bir haşere görüldüğünde hemen ilaçlama firmasını aramalı mıyım?
Evet haşereler çoğalmadan ilaçlama yaptırmak daha mantıklıdır.
 
İlaçlama yapılırken evden çıkmama gerek var mı?
Böcek ilaçlama yapılırken kesinlikle evi terk etmeye gerek yoktur.
 
Her böcek için aynı ilaç kullanılır mı?
Hayır haşerenin cinsine göre ilaçlar değişir ama bazı ilaçlar birçok haşere için etkili olur.
 
Fare ilaçlama ile böcek ilaçlama arasında fark varmı?
Fare ilaçlaması farklı böcek ilaçlaması farklıdır. Fare için genelde yemleme sistemi uygulanır, böcek için sıvı püskürtmeli sistem uygulanır.
 
Böcek için jel ilaç nasıl uygulanır?
Jel ilaç şırınga içinde krem şeklinde bir ilaç türüdür, hamam böceği ve hamam böceği türü olan kalorifer böceği, kara Fatma, kakalak, alman hamam böceği gibi haşereler için etkilidir.
 
Fare istasyonu nedir?
Fare istasyonu: fare ilacını evcil hayvanlardan, çocuklardan, yağmurdan koruyan plastik kutucuktur.
 
Evimi kendim ilaçlayabilir miyim?
Böcek ilaçlama profesyonellik gerektiren iştir kendiniz ilaçlama yapmanız hem sağlığınız hem sonuç alınması bakımından doğru olmaz.
 
 
Baştaki biti ilaçlama yaparmısınız?
Baştaki bit için eczanede başa saça sürülmesi için özel ilaçlar vardır o ilaçlardan almanız gerekir, ayrıca evinizi de aynı esnada ilaçlatmanız gerekir.
Evimi nekadar zamanda bir ilaçlatmam gerekir?
En az yılda bir ilaçlatmanız gerekir.
 
İlaçlamadan sonra temizlik yapmalı mıyım?
Böcek ilaçlamasından sonra hemen evinize ya da mekânınıza ıslak temizlik yapmamalısınız aksi takdirde ilacın etkisi kalmaz.
 
Böcekler ne yer?
Böceklerin birçok türü önüne geleni yer insan yiyeceklerinin artıklarını, meyve, sebze akla gelen her şeyi yerler.
 
Kan emen haşereler hangileridir?
Kan emen haşereler tahtakurusu, kene, pire, bit, sivrisinek gibi haşerelerdir.
 
Pire ısırığı nasıl olur?
Pire ısırığı insanın teninde kızarıklık, kaşıntı, alerji yapar.
 
Böcekler insana ne gibi zarar verirler?
Böcekler insanlara birçok yönden zarar verirler, birçok türde hastalık taşıyıcısı olurlar, insana görüntülerinden dolayı tiksinti verirler.
 
Akrep soktuğunda ne yapmalıyım?
Akrep soktuğunda akrebin soktuğu yer temiz bir kesici aletle kesilir jilet yada bıçak gibi akrebin zehri dışarı akıtılması sağlanır ve akrebin soktuğu bölge bir bezle sıkı bir şekilde sarılarak en yakın doktora baş vurmak gerekir.
 
Her semte böcek +fare ilaçlama hizmetiniz varmı?
Evet her semte7/24 hizmetimiz var her semt için fiyatlarımız aynıdır ve ekonomiktir.
 
Tek daire ilaçlama ile toplu daire ilaçlamasında birim fiyat farkı aynımıdır?
Toplu ilaçlamalarda % 50 ye varan indirimler uygulanır.
 
Farenin zararları nelerdir?
Farenin zararları çoktur örneğin birçok hastalığın taşıyıcısıdır, fare insan yiyeceklerini yer ve mikrop bulaştırır. Fare insan uyurken insanı kemirir ve farenin şöyle bir özelliği vardır insanı kemirirken üfleyerek uyuşturucu etkisi oluşturur insanın vücudunun bir kısmının kemirilerek yok edilmesine rağmen insan bir şey hissedemez ta ki uyanana kadar.




 Copyright©2014. Tüm hakları Tema İlaçlama ve Çevre Sağlığı Hizmetleri'ne aittir. ilaçlama ilaçlama ilaçlama ilaçlama ilaçlama