Hastalık yayan haşereler, hayatımızın büyük çoğunluğunun geçtiği iş yerlerimiz ve evlerimizde sağlığımızı doğrudan etkiler. Bu haşereleri yaşadığımız alanlarda asla görmek istemeyiz . Bu haşereler, insanlarda bir tiksinti duygusu oluşturmasının yanısıra, ayrıca sarılık, veba, ve tifo gibi hastalıklara yakalanmamıza neden olur. Bu canlılarla mücadele etmek için profesyonel pest kontrol firmalarından destek alınması gerekir. Bu zararlılar insan vücuduna temas etmeleri halinde, salgılarını bırakarak derideki dokularda hasara yol açar. Bu zararlılardan biri olan uyuz böceği, insan derisinde aşırı kaşınmalara neden olmasından ötürü deride kızarıklıklar oluşur.

Haşere İlaçlamada En Etkili Yöntemleri

Ziraat alanında da kullanılan haşere ilaçlarının genel adı insektisit’dir. Bu ilaçların bir çok uygulama yöntemleri bulunur. Genel itibari ile her ilaçlama her böcek ve parazite etkili olmaz. Bu işlemler yapılmadan önce ilaçlanacak parazit canlı belirlenip, o parazite etkili olacak ilaç temin edilip, daha sonra yöntem seçilerek uygulamaya geçilir.

Kokulu Uygulama

Kokusuz ilaçlar insan sağlığı için tehlikeli mi? İnsanların bu ilacı solunmasında herhangi bir şekilde zararları yoktur. Yinede bu ilaçların solunmamasında fayda vardır. Fakat kokusuz ilaçlamada ilaçlar gıdalara temas ederse gıdaları bozar ve mutlaka gıdalar atılmalı kesinlikle tüketilmemeli. Aksi takdirde bu ilaçlar insanları zehirler. İlaçlama servisimize başvurunuz. Kokusuz ilaçlama esnasında ilaçlanan alanı terk edilmeli miyiz? Kokusuz ilaçlamada ilaçlanan yerleri terk etmeye gerek yoktur fakat tedbir açısından yarım saat terk edilse daha sağlıklı olur. Çünkü kokusuz ilaçlamada insanlar ilaçları solarsa herhangi bir zehirleme yapmaz ve öldürmez fakat solunmazsa daha güzel olur. Çünkü bazı insan bünyesi çok hassastır ve bundan çabuk etkilene bilir.İlaçlama servisimize başvurunuz. Kokusuz ilaç uygulaması nasıl uygulanır? Kokusuz ilaçlar su karışımı ile hazırlanan ilaçlardır. Bu ilaçlar mutlaka ziraat mühendisi kontrolünde hazırlanmalı. Kokusuz ilaçlar günün herhangi bir saatinde kullanılmasında bir sakınca yoktur.İlaçlama servisimize başvurunuz. Kokusuz ilaçlama yapıldıktan sonra neler yapılır? Kokusuz ilaçlama yapıldıktan sonra mutfaktaki tabak ve çanaklar yıkanmalı ve evler veya ilaçlanan yerler yüzeysel temizlenmeli. Kokusuz ilaçlamada asla dip bucak yerler temizlenmemeli çünkü ilaçlar zaman içinde etkisini gösterir. İlaçlama servisimize başvurunuz. Kokusuz ilaçlama yapılan yerler ne kadar kapalı tutulmalı? Kokusuz ilaçlama yapılan alanları kapatmaya veya terk etmeye gerek yoktur ama yinede ilaçlama esnasında yarım saat veya 1 saat ilaçlanan ortamda bulunmamak en güzelidir. İlaçlama servisimize başvurunuz. Kokusuz ilaçlama sonrası evler havalandırılmalı? İnsanlar yaşadığı alanları ister ilaçlatırsın ister ilaçlatmasın her gün mutlaka belli saatlerde havalandırmalı. Kokusuz ilaçlar ile yapılan ilaçlama sonrası mutlaka evlerimizi ve ilaçlanan alanı belli bir süre havalandırmada fayda vardır. İlaçlama servisimize başvurunuz. Bilgi almak için İstanbul Böcek ilaçlama servisimize başvurabilirsiniz.

Kokusuz Uygulama

Bu yöntem ile sıvı malzeme püskürtme yoluyla uygulanır. Uygulama yapılan yeri terk etmenize ve kapalı olması gerekmektedir. Fakat saklama yapılmayan, açık halde bulunan yiyecek ve gıda malzemesi ortamda bulunmamalı, eğer bulunuyorsa da üzerleri mutlaka kapatılmalıdır.

Termal Flog Cihazı İle Sıcak Sisleme Şeklindeki Uygulama Termal sisleme yöntemi ile su, yağ ve mazotta eriyen madde kullanılır. Sıcak sisleme diye adlandırılan bu yöntem mekanlarda, nehir, göl, çöplükler, ağaçlık alanlar ve sivrisinek, karasinek gibi haşerelerle mücadelede, ahır ağıl gibi yerlerde uygulanır. Motorlu termal sisleme cihazları portatif yada araca monte edilerek uygulanabilir. Cihazlar iki zamanlı bir motor sayesinde oluşan ince bir sis tabakasının dışarı püskürtmesiyle oluşur. Oluşan sis tabakasının kullanıcı ve uygulamayı izleyenler üzerinde olumlu psikolojik etkisi bulunur. Yüksek akış ve püskürtme meydana gelen büyük partiküller yere erken düşerken bazıları çok küçük damlacıklar halinde uygulanmayan alanlara uçuşurlar.

Ulv Cihazı İle Soğuk Sisleme Şeklindeki Yöntem Potansiyelleri yüksek zararlıların nüfus olarak artması durumunda bu sistem uygulanmalıdır. Bir diğer adı alan spreylemesidir. Araç üzerine monte edilmiş, benzinle çalışan, damlacık ayarlı ulv cihazları kullanılır. Bazı durumlarda elektrikli el tipi ulv cihazı ve benzinle çalışan sırt atomizörleri kullanılır. Araç üzerine monte edilmiş ulv cihazları 20-50 metre yüksekliğe ulaşabilecek şekilde havaya püskürtmektedir. Bu yöntem uçan zararlıların ergin dönemlerinde yapılan ve istenilen canlının aktif olduğu saatlerde, faal olduğu alanları kapsar.

Jel Şeklindeki Uygulama Bu uygulama, bir aplikatör yardımıyla restoran, mutfak, yemekhane gibi mekanlarda bulunan haşerelere karşı kullanılan jel yem uygulamasıdır. Çok etkili ve kokusu yoktur. Dozunu istediğiniz şekilde ayarlayabildiğiniz tabancası ile uygulanır.